Політика
21 травня 2015
Росія не знає, що робити з Придністров'ям
Після розриву військового співробітництва між Україною і Росією, до Придністров'я неможливий транзит російських військ і техніки.
news-image

Про це заявив агентству "Інтерфакс" голова комітету Держдуми Росії з оборони Володимир Комоєдов, передає «Є». Він не знає, як Росія буде утримувати свої війська в невизнаному Придністров'ї після денонсації Україною договору про транзит військ в цей регіон.

Якщо, звичайно, поглянути на карту, то неможливо оминути географію, якщо закрита територія, що через повітря, що через сушу, – сказав він.
При цьому Комоєдов запевнив, що Росія в будь-якому разі "не кине" Придністров'я.
 
 
Як тепер діяти, треба думати, шукати шляхи. Ми Придністров'я і Молдову не повинні кидати, – заявив він, висловивши сподівання, що Росії вистачить "толерантності на даному етапі".
Як відомо, у четвер Верховна Рада розірвала п'ять угод з урядом Росії у військовій сфері: про транзит російських військ через Україну в Придністров'я, про охорону секретної інформації, про військові міждержавні перевезення та розрахунки за них, про співпрацю в галузі воєнної розвідки, про співпрацю у військовій галузі.
Читайте також: Верховна Рада денонсувала 5 угод про військове співробітництво з Росією