МВФ прогнозує Росії глибоку економічну рецесію
За оцінкою Міжнародного валютного фонду, цього року Росії загрожує занурення в глибоку рецесію.
news-image

Як повідомляє «Є», про це заявив сьогодні в Москві експерт МВФ Ернесто Рамірес Родріго. За його словами, російський ВВП знизиться на 3,4 відсотка.

Це зумовлено спадом внутрішнього попиту, викликаного скороченням заробітної плати в реальному вираженні, більш високою вартістю капіталу і зниженням впевненості, - зазначив економіст. - В якості негативних факторів впливу на російську економіку МВФ назвав зниження цін на нафту і дію Західних санкцій.

Разом з тим експерти фонду розраховують на помірне поліпшення економічної ситуації в Росії в 2016 році. За їхніми прогнозами, ВВП виросте на 0,2 %. В результаті проведених Москвою антикризових заходів і більш високих цін на нафту очікується відновлення зростання при подальшому зниженні інфляції з 12,5 % до однозначних показників.

Крім того, позитивний ефект принесе стабілізація рубля. Проте, за оцінками МВФ, курс національної валюти буде чуйно реагувати на розвиток ситуації на сировинних ринках, оскільки близько 40 % прибутку Росія отримує від експорту вуглеводневої сировини.

Читайте також: Медведчук: Денонсація угод з РФ – фіговий листок, яким влада прикриває свою неспроможність