Син Богатирьової - власник острова під Києвом
Ігор Богатирьов, син скандального екс-міністра охорони здоров'я, повернув собі землю через суд.
news-image

Як повідомляє сайт "Наші гроші", син екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової Ігор Богатирьов залишається власником 0,46 га землі на острові в селі Плюти під Києвом, про що свідчить витяг з реєстру майнових прав, передає «Є».

Так, у 2007 році Українська міськрада Обухівського району прийняла рішення, на підставі якого чотирьом громадянами видано держакти власності на земельні ділянки площею 2,70 га. Ці ділянки розташовані на острові та у прибережній захисній смузі річки Козинка.

У 2010 році Ігор Богатирьов придбав кілька ділянок загальною площею 0,54 га. З них 0,46 га - для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель та 0,08 га для сінокосіння.

Наразі на острові розташоване котеджне містечко закритого типу. Вартість ділянок в ньому складає $ 18 тис. за сотку.

25 листопада 2014 р. Обухівський районний суд витребував на користь держави земельну ділянку площею 0,46 га як таку, що належить до земель водного фонду і не може перебувати у приватній власності. Проте в лютому цього року Богатирьов подав апеляцію і виграв її.

За даними реєстру майнових прав, на ділянці розташовано житловий будинок площею 475 кв.м., гостьовий будинок майже 402 кв.м., будинок охорони, господарські будівлі, навіси і альтанки.

Нагадаємо, Раїса Богатирьова є підозрюваною за частиною п'ятою статті 191 Кримінального кодексу - "Розкрадання в особливо великих розмірах", а її статки арештовано.

Читайте також: Екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову заарештували