Події
22 травня 2015
Скандальний Чеботар утік до Європи?
Після того, як екс-заступник Авакова Сергій Чеботар отримав повістку з викликом на допит до Генпрокуратури, він полетів до Австрії.
news-image

Допит у Генпрокуратурі був призначений на ранок 25 травня. Вручили повістку в п’ятницю о 6:30 в аеропорту, після чого екс-чиновник полетів до Відня. Про це написав народний депутат Мустафа Найєм, повідомляє «Є» з посиланням на "Пресу України".   

Сергія Чоботаря багато депутатів звинувачують в корупції. Так, народний депутат Микола Томенко звернувся до Генпрокуратури з запитом перевірити чиновника на причетність до продажу посад. Трохи раніше нардеп від БПП Сергій Каплін заявив, що в кабінеті Сергія Чоботаря знайшли так звану «чорну бухгалтерію». Також заступник міністра МВС Сергій Чеботар був замішаний в історії з побиттям журналістів.

Після того, як антикорупційний комітет ВРУ ініціював відставку міністра Авакова саме через скандали з Чеботарем, останній подав у відставку.

Чи повернеться Чеботар до України наразі невідомо. Раніше він звинуватив ЗМІ у цькуванні і наклепах. Чиновник заявив, що «нічим не заплямував свою честь» і готовий відповісти за всі свої дії та рішення, вчинені на зайнятій посаді.

Читайте також: Журналісти в шоці: донька Чеботаря подала на них до суду