Україна
23 травня 2015
Яценюк пообіцяв побудувати стіну на кордоні з Росією до кінця 2018 року
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв побудувати стіну на кордоні з Росією до кінця 2018 року.
news-image

Про це повідомляє прес-служба Камбіну, передає «Є».

До кінця 2018 весь українсько-російський державний кордон буде побудовано, змонтовано і буде ефективно захищати Україну від російських терористів, - заявив Яценюк.

За його словами, з виділених на проект 4 млрд грн 2,5 млрд будуть використані на електронні засоби і «залізо», а 1,5 млрд - на будівельні роботи.

1,5 млрд грн повернуться до державного бюджету як податки», адже до реалізації проекту залучені в основному українські підприємства, «які виконують як будівельно-монтажні роботи, так і виготовляють техніку, яка буде стояти на державному кордоні України, підкреслив прем'єр

За словами Глави Уряду, огорожі будуть встановлені лише в зоні пунктів пропуску:

«По всій іншій ділянці державного кордону будуть інженерні споруди та електронні засоби моніторингу для того, щоби весь кордон був під захистом. У тому числі, бойові модулі, як мобільні, так і стаціонарні, мета яких – ураження тих цілей, які представляють небезпеку для української держави».

Координатор проекту облаштування державного кордону Ігор Полуденко повідомив, що за 2014-2015 роки було зведено 115,2 кілометра протитанкових споруд, 82 кілометра рокадних доріг, 417 кілометрівконтрольно-слідових смуг, 10 км 750 метрів загороджень. Установлено 49 веж спостереження по всіх ділянках Сумської, Харківської, Чернігівської областей. Загалом на цей обсяг робіт витрачено 160 мільйонів гривень, які були отримані як кошти міжнародної технічної допомоги.

Фото УНІАН