Суспільство
24 травня 2015
Київський патріархат відреагував на "безбожну Україну"
Архієпископ Євстратій відповів на заяву патріарха Кирила.
news-image

В УПЦ Київського патріархату відповіли на звинувачення УПЦ МП, передає «Є»

Речник УПЦ КП зазначив, що московський Патріарх Кирил замість звинувачень в адрес українців, повинен закликати Путіна припинити відкриту агресію. Архієпископ Євстратій назвав заяву Кирила елементом кремлівської пропаганди проти України.

"Таке дуже дивно чути, враховуючи те, що відкритою брехнею, неприхованою і відкритою агресією займається керівництво його власної держави. Чому він своє керівництво не закликає припинити ті дії, які є діями явно нехристиянськими? Чому він свого президента не закликає до цього? Його власний президент значно більше виявляє ознак людини безбожної за своїми вчинками, ніж ті, хто стоїть за вчинками Української держави", - зауважив Євстратій (Зоря).

За словами представника Київського патріархату, заява Кирила вкотре доводить, що московська церква в особі її керівництва є одним з інструментів Кремля, який застосовується проти України. Водночас речник УПЦ КП подякував за щирі молитви росіян, які справді бажають добра Україні.

"Але якщо вони щиро моляться до Бога, то, безперечно, Бог знає краще, хто є безбожником, а хто є віруючим, кого треба навертати, кого треба благословляти, а кого — карати. І тому, в будь-якому разі, вдячні їм за молитви", — підсумував він.