Події
25 травня 2015
СБУ затримала російського неонациста-рецидивіста
СБУ затримала зловмисника, засновника російської фашистської організації "Легион "Вервольф" на Житомирщині, де він намагався організувати незаконний продаж зброї та боєприпасів із зони проведення АТО.
news-image

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України, передає «Є» з посиланням на Еспресо.TV.

Встановлено, що зловмисник багато років прожив у Росії, де він відомий як засновник російської фашистської організації "Легион "Вервольф".

Затриманий неонацист, раніше був двічі судимий на території Російської Федерації: за спробу підірвати спорткомплекс "Олимпийский" під час єврейського фестивалю та за зберігання наркотиків. Одного разу він отримав вирок і в Україні за виготовлення, збут і поширення порновідеопродукції за участі неповнолітніх хлопчиків.

Повернувшись в Україну, зловмисник поселився в районному центрі на Житомирщині та навіть став політичним радником однієї з громадських організацій регіону. 
З початку 2015 року він налагодив постачання зброї та боєприпасів з району проведення антитерористичної операції для незаконного перепродажу, - йдеться у повідомленні.

СБУ затримала торгівця зброєю під час спроби збуту двох гранат Ф-1. У ході обшуків правоохоронці також вилучили переобладнаний під травматичні набої пістолет "Беретта" та ще одну бойову гранату.

Читайте також: СБУ затримали адміністраторів сепаратистських груп в соціальній мережі «ВКонтакте»