Події
26 травня 2015
Затримали держпосадовця, який профінансував "ДНР" на 420 млн грн - МВС
Слідчі СЗГ Управління МВС України на Донецькій залізниці викрили незаконну діяльність держпосадовця, який займався фінансуванням терористичної організації «ДНР».
news-image

Як повідомила прес-служба МВС, всього зловмисник встиг надати так званій «республіці» 420 мільйонів гривень, передає «Є».

Встановлено, що директор однієї з шахт Донецької області, яка знаходиться на непідконтрольній українській владі території, фінансово забезпечив існування «ДНР» матеріальними коштами у великих розмірах, - йдеться у повідомленні.

Вказаний держслужбовець разом із злочинною групою заволодів документами і майном однієї із державних транспортних компаній на суму 432 мільйони гривень.

Маючи у розпорядженні транспорт і навантажувальні механізми, «зловмисники, користуючись реквізитами транспортного підприємства, а також, використовуючи завідомо підроблені документи щодо законності походження вугілля, відвантажили на одну з теплоелектростанцій України «Антрацит» вагою 3889 тон на суму майже 420 мільйонів гривень, - повідомила прес-служба МВС.

МВС зазначає, що гроші від реалізації вугілля дістались у розпорядження керівництву самопроголошеної «Донецької народної республіки». Наразі триває слідство.

Нагадаємо, що депутати від фракції «Народний фронт» вимагають від Генеральної прокуратури допитати олігарха Дмитра Фірташа і екс-главу адміністрації президента-втікача Януковича Сергія Льовочкіна у справі щодо фінансування тероризму.

Читайте також: МВС взялося за "Інтер"