Суспільство
26 травня 2015
У Києві попрощалися із Темуром Юлдашевим (ФОТО+ВІДЕО)
Сьогодні на Лук'янівському військовому кладовищі у Києві поховали Темура Юлдашева, керівника спецпідрозділу МВС з боротьби з тероризмом, який загинув торік 27 серпня під Савур-могилою.
news-image

Як повідомляє «Є» із посиланням на gazeta.ua поховали його з військовими почестями на секторів призначеному для загиблих у АТО.

Темур Юлдашев- мешканець Луганська. Під час Євромайдану керував луганською самообороною. А коли почались бойові дії очолив спецзагін міліції "Темур", який мав базуватись у місті Щастя.

Він був захоплений бойовиками у полон, де провів 35 днів, але потім втік від терористів. Через деякий час очолив спецпідрозділ МВС із боротьби з тероризмом.

Загинув від кулі снайпера, коли брали штурмом Савур-могилу. У нього залишилась дружина та п'ятеро дітей.

Проводжали героя під залпи гвинтівок та духовим оркестром. Також були представники Нацгвардії, бійці батальйону "Айдар", "Луганськ" і "Правого сектора", волонтери та луганчани-переселенці.

Серед присутніх були колишній губернатор Луганської області Ірина Верігіна, екс-комбат "Айдара" Сергій Мельничук і депутат Антон Геращенко. Останній пообіцяв допомогти родині отримати статус учасників бойових дій та намагатися призначення Юлдашева Героєм України посмертно.