Резонанс
27 травня 2015
СБУ: Процедура зустрічі консула РФ із затриманими російськими військовими відповідає європейській практиці
Російського консула було допущено до затриманих працівників ГРУ Міноборони РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова на третій день після того, як український суд їх заарештував, що відповідає європейській практиці.
news-image

Про це 27 травня на брифінгу в Києві заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, повідомляє «Є».

Вони були заарештовані судом, нині їм надається меддопомога в повному обсязі. Учора за рішенням та погодженням з МЗС України до них було допущено російського консула. Саме через три доби після арешту Україна застосувала європейську норму розумного терміну допуску до російських громадян, - сказав він.

При цьому глава СБУ наголосив, що попри безпрецедентність їхньої "злочинної діяльності та участі у злочинах на території України" добра воля з боку офіційного Києва була і консула до них допустили.

Нагадаємо, 16 травня на Луганщині біля м. Щастя було затримано двох російських офіцерів ГРУ РФ капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова. 

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР". 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

26 травня консул РФ в Україні Олексій Грубий  відвідав у госпіталі затриманих російських військових.

Читайте також: Лубківський: Немає перешкод для зустрічі представників РФ з затриманими спецназівцями