Події
27 травня 2015
Єлизавета ІІ пообіцяла далі тиснути на Росію через агресію в Україні
Сьогодні 27 травня Королева Великої Британії Єлизавета ІІ офіційно відкрила роботу британського парламенту традиційною промовою у Вестмінстерському палаці.
news-image

Як повідомляє «Є» з посиланням на українську службу ВВС, у промові королева виклала законодавчі плани для нового консервативного уряду країни, обраного раніше цього місяця.

Згідно промови, Британія переглядатиме свої відносини із Європейським Союзом - референдум про членство королівства у ЄС має пройти до кінця 2017 року. 

Королева також зазначила, що уряд представить нові заходи щодо контролю за імміграцією, а також продовжуватиме здійснювати тиск на Росію з приводу України й підтримувати уряди Сирії та Іраку.

Мій уряд продовжуватиме здійснювати тиск на Росію, щоб забезпечити дотримання територіальної цілісності і суверенітету України, і наполягатиме на повній реалізації мінський домовленостей, - сказала королева.

Раніше повідомлялось, що глава Міноборони Великобританії заявив про збільшення допомоги Україні та допомоги НАТО у зміцненні боєздатності ЗСУ.

Читайте також: Британський прем'єр відродив фонд опору Росії часів "холодної" війни