Суспільство
28 травня 2015
З 1 червня 2015 року в Україні перестануть платити "ВІП"-пенсії - Павло Розенко
Пенсійний фонд України з 1 червня 2015 року припиняє призначення спецпенсій.
news-image

Пенсійний фонд України з 1 червня 2015 року припиняє призначення спецпенсій депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам. Про це повідомив міністр Мінсоцполітики України Павло Розенко на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Є».

Все. Крапка. З 1 червня "лавочка" ВІП-пенсій закривається! Ми припиняємо призначати спецпенсії! Сподіваюсь назавжди, - написав міністр.

Розенко нагадав, що Закон України, прийнятий Верховною Радою у березні, передбачав, що уряд до 1 травня має внести відповідний пакет законів про пенсійну реформу і якщо парламент до 1 червня не прийме цей закон, то система спецпенсій в Україні перестає існувати.

Уряд в повному обсязі виконав норми цього закону і вніс 30 квітня до Верховної Ради України пакет із 4-х законопроектів, які передбачали як перехід на єдині принципи пенсійного забезпечення, так і введення накопичувальної пенсійної системи. На жаль, ці законопроекти так і не були ухвалені Верховною Радою, - повідомив Павло Розенко.

Міністр зазначив, що факт неухвалення законопроектів Верховною Радою України дає юридичні підстави припинити призначення спецпенсій з 1 червня 2015 року. Пенсійний фонд вже отримав необхідні вказівки

Таким чином, з 1 червня 2015 року всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, як усім звичайним людям, - підсумував міністр.
Читайте також: Міністерство соціальної політики збільшить кількість соціальних працівників