Україна
29 травня 2015
В путінських гумконваях українські прикордонники не бачили зброї
Українські прикордонники в російських так званих гуманітарних конвоях зброї та боєприпасів не знаходили.
news-image

Про це заявив голова державної прикордонної служби Віктор Назаренко в ефірі 5 каналу в четвер ввечері, передає gazeta.ua.

На сьогодні вже пройшло 28 так званих конвоїв. Планується наступний. Возять різні речі. Останнім часом в основному товари продовольчої групи. Жодного разу зброї та боєприпасів перевезення в тих конвоях нами зафіксовано не було, - заявив Назаренко.

У теж час він повідомив, що ще жоден російський гумконвой законно не перетнув державний кордон України, бо кордон Україною не контролюється. Окрім того, за його словами, "гуманітарний конвой" має бути юридично оформлений.

Ми все робимо для того, щоб спрямувати ці конвої через ділянку, яку ми контролюємо, - зазначив він, додавши, що Росія на такі умови не погоджується, бо через низку причин їй це не вигідно.

Голова Держприкордонслужби заявив, що російські "гумконвої" можуть законно потрапляти в Україну за умови виконання відповідної нормативної та законодавчої бази, яка існує.

Як відомо, надсиланням "гуманітарних вантажів" в Україну Росія порушує норми міжнародного права. Українські прикордонники та представники Червоного хреста заявляли, що не мають можливості перевіряти вміст фур.