Події
29 травня 2015
Геращенко заявив про контрабанду палива з Криму під прикриттям київських чиновників
Народний депутат, радник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко заявляє про факти порушення прикордонного режиму кораблями, які заходять в українські порти з Криму.
news-image

Він має намір звернутися до генпрокурора і глави Служби безпеки України з відповідними запитами, повідомляє «Є» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як розповів він на прес-конференції в п'ятницю 29 травня, в порту Ізмаїл працівники СБУ затримали танкер Adriatik Mariner, який завантажив 5,8 тис. дизельного палива у Феодосії, зайшовши туди без дозволу української сторони, і мав намір розвантажити це паливо на підконтрольній Україні території, не заплативши митних платежів, розмір яких сягнув би 23 млн грн.

Чесні працівники СБУ затримали цей танкер, але одразу почалися дзвінки з високих кабінетів Києва, - сказав Геращенко.
Я сьогодні звернуся з депутатським запитом до генерального прокурора В.Наливайченка дати чітку відповідь, навіщо і чому вимагають відпустити це судно, - заявив депутат.

За його словами, цей корабель мав бути затриманий, заарештований, а капітан - мав бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Нардеп також наголосив, що фактів заходження суден у Крим сотні, а фактів притягнення до відповідальності капітанів таких суден і конфіскації таких суден - лише один.

За його словами, судна, що заходять у Крим без дозволу України, затримуються в Україні на кілька годин, а після того, як "домовляться", ці судна відпускають.

Список цих кораблів я передам керівнику СБУ із запитанням, чому порушується прикордонний режим України і за це ніхто не несе відповідальності, - сказав Геращенко.
Читайте також: Путін відмовився від ідеї "Новоросії" - Геращенко