Суспільство
29 травня 2015
Мірошниченко відхрестився від нерухомості у Каліфорнії
Нардеп стверджує, що приміщення було не куплене, а орендоване його родиною.
news-image

Депутат Юрій Мірошниченко заявляє, що не купував дорогий будинок у Каліфорнії, хоча і мешкає там зі своєю дружиною та дітьми. Про це він написав у блозі на "Українській правді", коментуючи статтю УП "Американська мрія Юрія Мірошниченка", повідомляє «Є».

Нардеп зазначив, що дійсно, його сім'я проживала у кількох помешканнях і світлини деяких з них опубліковані у статті.

Щодо купівлі будинку, то можу сказати лише одне: ані я, ані моя дружина не купували згаданий будинок у Каліфорнії. І хоча моя родина мешкає там певний період часу, власниками його ми не є. Більшого повідомити не можу, адже ця інформація стосується третіх осіб, які не давали мені дозволу на розголошення особистої інформації, - написав він.

Водночас, Мірошниченко  жодним чином не прокоментував те, що згідно з даними сайтів про нерухомість, будинок купувала його матір Валентина Кочура за 3 млн доларів. Також не пояснив, звідки в неї були гроші на купівлю будинку. Оскільки, за його словами, гроші, які він позичав, пішли на купівлю нерухомості в Україні.

Автор правильно відмітила, а це свідчить про її журналістський досвід, що з 2009 року (розпал світової і української кризи в сфері нерухомості) і аж до 2012 року я багато позичав коштів і вкладав їх в нерухомість. Розрахунок полягав у тому, щоб, купивши її, здавати в оренду, повертаючи позики, і мати дохід для родини. Оскільки, згідно законодавства депутат не має права займатися бізнесом, я брав позики як фізична особа, - пояснив він.

 Він також зауважив, що дійсно часто їздить в Каліфорнію з родиною.

Я не думаю, що автор статті, або будь-хто з читачів "Української правди" дорікне мені, як батьку, або моїй дружині за те, що ми намагалися допомогти нашому синові-аутисту. А частково і донці, яка хоч і не мала такого діагнозу, але значно відставала у розвитку, - зазначив він і додав, що з 2009 року, коли дізналися про аутичний синдром намагалися дати раду дитині, але, на жаль, в Україні це виявилося неможливо, - пояснив Юрій Мірошниченко.
Я залишився в країні, дружина з дітьми поїхала у США. Забігаючи наперед скажу, що вони повертаються додому, оскільки за цей час нам дещо вдалося зробити в Україні у сфері освіти та реабілітації аутистів, - зазначив нардеп.