Суспільство
2 червня 2015
"Правий сектор" проти гей-параду в Києві
"Правий сектор" висловив свою стурбованість у зв'язку з проведенням в Києві гей-маршу і звернувся до мера столиці Віталія Кличка з вимогою не допустити цієї акції.
news-image

Звернення до мера Києва з'явилось сьогодні 2 червня на сайті організації, повідомляє «Є».

ЛГБТ-спільнота планує провести в столиці України публічний парад своїх прихильників. “Правий сектор” занепокоєний появою таких розмов, тому звертається до Вас із проханням заборонити проведення масових заходів ЛГБТ-спільнот, - йдеться в повідомленні.

У "Правому секторі" (ПС) підкреслили, що суспільство здебільшого негативно реагує на проведення подібного роду заходів.

Більшість киян - віруючі люди, і виступають проти даного явища... 
Представники спільноти намагаються посилатися на досвід Європи, що є катастрофічною помилкою для українців, так як у європейців і досі неоднозначне ставлення до "ЛГБТ". Наприклад, у Польщі взагалі заборонені аборти, не кажучи вже про одностатеві шлюби, - пояснили свою позицію представники ПС.

Як аргумент, прес-служба ПС навела думку глави УГКЦ Святослава Шевчука, що "Україна відкидає фальшиві цінності у вигляді гендерної ідеології".

В той же час, в ПС додали, що сьогодні багато бійців АТО знаходяться вдома на ротації і вони можуть не сприйняти такий ЛГБТ-марш.

Для уникнення провокацій, конфліктних ситуацій і неприємностей будь-якого характеру, просимо Вас, звернутися до суду з проханням заборонити цей захід заздалегідь, - попросили представники ПС.

Раніше в ПС повідомляли, що стало відомо про проведення гей-маршу в Києві на початку червня. 

Читайте також: Православні у Москві побили ЛГБТ активістів (фото)