Світ
3 червня 2015
Поляк підкорив інтернет фотографіями фіордів (фото)
Більше 10 років Томаш Фурманек робить знімки фіордів. Фотографії поляка вже публікували The Times, The Telegraph і Daily Mail.
news-image

Поляк Томаш Фурманек підкорив інтернет фотографіями норвезьких фіордів, передає «Є» із посиланням на Радіо Польща.

Знімки, які він робить вже 10 років, часто схожі. На першому плані - ніс каяка, а навколо - казкові пейзажі з морськими затоками, кристально чиста вода і скелясті береги. Фіорди Фурманека вже були опубліковані в багатьох престижних норвезьких і міжнародних виданнях: The Times, The Telegraph, Daily Mail тощо.

До 6 років Томаш жив у Польщі, однак потім переїхав з родиною до Норвегії. Зараз чоловік працює біоінформатиком в Інституті морських досліджень в Бергені.

Я живу недалеко від фіордів, тому намагаюся частіше усамітнюватися, плавати на каяку, робити фотографії. В середньому 2 рази на місяць беру намет і вирушаю в більш тривалі подорожі, - розповідає Томаш Фурманек.

Чоловік почав фотографувати завдяки рибній ловлі.

У Норвегію туристи часто приїжджають ловити рибу. Я теж це люблю - пірнати з гарпуном під воду і повертатися з рибою. Одного разу мені прийшла в голову ідея купити каяк і пірнати далеко від берега. Там виникла ідея почати фотографувати, - розповідає Фурманек.

Спочатку знімки Томаша бачили тільки друзі та знайомі, проте пару років тому він створив сторінку в Instagram. Зараз на неї підписані понад 40 тисяч людей

Більшість своїх фотографій Томаш зробив в Нерей-фіорді (найвужчому фіорді в Норвегії) і Хардангер (третьому за довжиною фіорді в світі).