Політика
3 червня 2015
Тирасполь заявив про нарощування Україною військових сил на придністровському кордоні
За словами придністровської влади, на кордоні з українського боку будуються наметові містечка, де розміщуються військові та озброення.
news-image

Київ концентрує на придністровському кордоні військові сили, «нагнітаючи суспільно-політичну обстановку в республіці». Про це заявила міністр закордонних справ невизнаної Придністровської молдавської республіки Ніна Штанскі, передає «Є» із посиланням на Військову панораму.

На придністровському кордоні будують наметові містечка, де розміщують військовослужбовців, озброєння. Уявіть собі, які хвилювання це викликає у придністровців, - заявила Штанскі.

За словами Н. Штанскі, прогресу в переговорах з Україною перешкоджає і погіршення економічної ситуації в Придністров'ї.

Останні блокадні дії України призвели до того, що в порівнянні з травнем минулого року обсяг експорту зменшився більш ніж на 20%. Це колосальні втрати для республіки. За останній місяць ми отримали на 45% менше надходжень до бюджету. І це позначається на кожному придністровців, - сказала Штанскі.


Нагадаємо, Україна є країною-гарантом у врегулюванні молдовсько-придністровського конфлікту. 21 травня Верховна Рада денонсувала угоди з Росією про транзит в республіку російських військових і вантажів через українську територію, а 29 травня голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко заявив про військову загрозу з боку Придністров'я.      

Читайте також: Молдова обмежила доступ до Придністров'я солдатам РФ