Міжнародне агентство S&P констатує дефолт регіонів Росії
Аналітики Standard & Poor's у своєму новому звіті повідомляють про початок в Росії дефолту регіонів.
news-image

Як передає «Є» із посиланням на S&P, дефолт проходить у формі затримки виплат за банківськими кредитами або вимог про їх пролонгації.

Відзначається, що як мінімум один суб'єкт РФ, що не має рейтингів S&P, у першому кварталі цього року прострочив виплату за банківським кредитом.

Крім того, нам відомі випадки, коли банк-кредитор був змушений пролонгувати виданий раніше регіону кредит за ставкою нижче поточної ринкової у зв'язку з тим, що регіон був не здатний погасити або рефінансувати кредит. Нам також відомі випадки відмови або навіть відкликання регіонами виданих раніше бюджетних гарантій до терміну їх закінчення, - йдеться у звіті.

За словами керівника аналітичного департаменту AMarkets Артема Дєєва, найбільш ситуація зараз загострилася в Смоленській, Саратовській областях, Башкортостані і Красноярському краї. Під тиском указів президента зросли негнучкі соцвитрати.

У S&P вважають, що не варто розраховувати на допомогу федерального центру. Також аналітики заявляють, що значна сума трансфертів і кредитів не йде безпосередньо на рефінансування, а якщо і йде, то часто несвоєчасно.

Читайте також: В Москві зробили свій Євромайдан - з палаючими шинами, беркутом та барикадами