Світ
5 червня 2015
У могилі француженки знайшли серце її чоловіка
Французькі археологи знайшли тіло аристократки, що жила в XVII столітті, яке прекрасно збереглося. У труні також знаходилося серце її покійного чоловіка.
news-image

Свинцева труна, в якій було тіло жінки, була виявлена на території колишнього монастиря у французькому місті Ренн, повідомляє «Є»

Тут планується побудувати конференц-центр, але перед тим ученим була дана можливість провести наукові дослідження. 

Відкриття було зроблено в 2014 році, і ще рік було потрібно археологам для того, щоб систематизувати отриману інформацію. Всього на місці розкопок було знайдено 800 могил, що містили скелети і різні історичні артефакти.

Лише одне тіло збереглося у доброму стані: велика частина волосся, шкірного покриву, внутрішніх органів і головного мозку залишилися незайманими. Прекрасно збереглися і взуття, одяг — скромне чернече одіяння.

По цьому й іншим ознакам удалося встановити особу жінки: нею виявилася аристократка Луїза де Куенго, що померла в 1656 році. Її чоловік, лицар і один з найбільш впливових дворян французького регіону Бретань, помер сім'ю роками раніше. Після цього вдова пішла в монастир, де і провела останні дні.

Проте дивна знахідка була в її могилі. У спеціальному футлярі, розташованому в ногах покійною, знаходилося серце її чоловіка. Учені пояснюють, що століття тому було прийнято залишати «на пам'ять» життєво важливі органи померлих близьких родичів.

Тіло Луїзи де Куенго не було забальзамовано: воно прекрасно збереглося завдяки герметичності її труни. Після його відкриття в учених було лише декілька днів на консервацію знахідки. 

Після закінчення всіх наукових досліджень останки планується перезаховати на одному з кладовищ Ренна.

Читайте також: 45 тонн "кохання" руйнують міст в Парижі