Війна
6 червня 2015
«Мало кому здавалось, що фронтовий часопис буде успішним»,- засновник «Чорного сонця»
Засновник фронтового часопису полку «Азов» Марк Мельник розповів про створення «Чорного сонця».
news-image

Боєць добровольчого полку «Азов» та засновник фронтового видання «Чорне сонце» вважає, що єдність бійців повинна починатися із поглядів на світ, нашу націю у ньому та нинішні події, пише «Є».

Марк Мельник, більш відомий під позивним «Вирій», пройшов інтенсивні вишколи та тренування  у розвідувально-диверсійному підрозділі полку «Азов». Під час служби Марк познайомився з хлопцями, які мали безліч цікавих ідей.

«Ми зібрались на нараду і обговорили усі свої ідеї: відеоролики, документальні фільми, лекції для особового складу, зустрічі з маріупольцями, сайт і власне друковане видання»,- розповідає Мельник.

Боєць розповів, що статті для першого номеру написали самі бійці, а друкарня у Білій Церкві безкоштовно надрукувала його.

«Я перевівся у прес-службу і почав займатись «Чорним Сонцем». Мало кому здавалось, що видання буде успішним. Над ним працювало кілька людей поза своїми основними обов'язками. Я був водієм швидкої допомоги, брав участь у бойових операціях»,- розповідає Мельник.

Боєць згадав, що спочатку йому було ніяково від того, що він приїхав на війну, а не воював.

«У складі медслужби мені довелось взяти участь в операції в Павлополі, у наступі на терористів у Широкиному. Одного разу наша медична бригада ночувала у Широкиному, не знаючи, ми на території ворога чи на своїй - лінія фронту постійно рухалась через нас»,- згадує Марк.

Як засновник «Чорного Сонця» Мельник розповів, що вони стикнулись із нерозумінням під час реєстрації друкованого ЗМІ, але чоловік наголошує, що жодного негативного сенсу «Чорне Сонце» не містить.

«Це поняття означає давній і важливий елемент нашої культури. «Чорне Сонце» - це відродження, творча і життєва сила нації»,- розповів редактор.

За словами Мельника, у першу чергу часопис створювали для військових.

«Наш світогляд і розуміння подій, що відбуваються, мають бути монолітними. Ми повинні бути єдиною, міцною і злагодженою силою у цій війні»,- наголошує засновник часопису.

Варто зазначити, що прес-служба «Азова» також випускає англомовну версію часопису та, за словами Мельника, розсилає її у Бельгію, Канаду, США, Австралію та Польщу.

На думку редактора фронтового часопису,  для перемоги українцям не бракує нічого.

«Ми здатні перемогти у цій війні і знищити ворога, що вдерся на нашу землю. На заваді стоїть антиукраїнська політична влада і продажний генералітет»,- підсумував Мельник.