Суспільство
8 червня 2015
Щоб здійснити дитячу мрію, поляк відправився в навколосвітнє одиночне плавання (фото)
Гжегож Венгжин має намір менш ніж за рік обігнути на яхті земну кулю, не заходячи в порти.
news-image

6 червня з порту в Щецині відпливла яхта «Регіна Р.», на борту якої капітан Гжегож Венгжин почав своє кругосвітнє плавання, передає «Є» із посиланням на Радіо Польща.

Поляк планує менш ніж за рік обігнути земну кулю, не заходячи в порти.

Я не боюся, тому що страх - поганий порадник, - говорив Гжегож Венгжин перед початком плавання, яке має намір здійснити наодинці.
Не хотів би хвалитися, але я відчуваю себе готовим до цього, - додав він.

Одинадцятиметрова яхта «Регіна Р.» названа на честь бабусі капітана. Він розповів, що яхта пройшла всі випробування на воді, і додав, що взяв із собою необхідний набір запасних частин.

Крім того, на борту знаходиться 300 кілограмів провіанту, близько 1000 літрів питної води та 200 літрів напоїв. Мандрівник планує плисти під вітрилом. На випадок важких умов, капітан зможе скористатися мотором, для якого заготовлено 600 літрів пального

За словами капітана, найважчими етапами плавання будуть його початок і кінець, тобто шлях зі Щецина до Північного моря.

А далі вже тільки океани і назад, - жартував Венгжин.

Капітан Венгжин розповів, що кругосвітнє одиночне плавання - його дитяча мрія. Він також мріє про те, щоб зробити друге плавання - тим же маршрутом, тільки в інший бік.
Гжегож Венгжин планує повернутися в Щецин менш ніж через рік. Мандрівник сподівається, що плавання не займе більше 300 днів.

Читайте також: Поляк підкорив інтернет фотографіями фіордів (фото)