Події
8 червня 2015
Постраждалих під час вибуху катеру у Маріуполі переправили авіарейсом до Одеси
Правоохоронці з’ясовують обставини вибуху.
news-image

Як повідомляють у прес-службі ДПС, 7 червня о 14.20  під час виконання завдань в 2 милях від входу в порт Маріуполь стався вибух малого катера Морської охорони Держприкордонслужби проекту UMC-1000, передає «Є» .

У результаті підриву катер зазнав пошкодження підводної частини. Ймовірною причиною вибуху став невідомий плавучий вибуховий пристрій.

На борту катера перебувало 8 осіб: чотири військовослужбовці Держприкордонслужби, три військовослужбовці ЗС України та одна цивільна особа.  

У результаті проведення пошуково-рятувальної операції надано допомогу 7 особам, 6 з яких доставили в лікарню міста Маріуполь. Один з постраждалих за деякий час помер. Крім того, тривають пошуки ще одного військовослужбовця.

В даний час постраждалих військовослужбовців Держприкордонслужби та ЗСУ переправили санітарним авіарейсом до військового шпиталю в м. Одеса, - повідомляє прес-служба відомства.

Пошкоджений катер відбуксировано до порту Маріуполя. Слідчо-оперативною групою у складі представників прокуратури, МВС та СБУ з’ясовуються причини вибуху.

Читайте також: Поблизу Маріуполя вибухнув катер з українцями