Події
9 червня 2015
Кличко: Головне - не допустити нових жертв і локалізувати пожежу
Київський міський голова Віталій Кличко терміново виїхав на місце пожежі на нафтобазі Васильківського району, щоб контролювати роботу служб. Також було створено оперативний штаб при КМДА.
news-image

Очільник Києва прибув на місце трагедії, передає власний кореспондент «Є».

Пожежа на цій нафтобазі вже привела до трагічних наслідків і забрала життя. Але ми не залишимо нікого в біді – допомагаємо всім, чим можемо. Ми повинні об'єднати зусилля, щоб зупинити пожежу і захистити життя і здоров'я людей, - наголосив Віталій Кличко.

Він повідомив, що вже зараз в гасінні пожежі беруть участь 26 одиниць техніки київського гарнізону ДСНС і більше 100 чоловік особового складу, на місці працюють 11 машин київської швидкої допомоги. Столичні лікарні й опіковий центр знаходяться в режимі повної готовності й готові приймати людей.

Що стосується екологічної ситуації - на під'їздах до столиці знаходяться два пости - з боку Обухова і на одеській трасі, вони проводять виміри повітря на наявність чадного газу і продуктів горіння, - повідомив мер Києва.

Віталій Кличко також повідомив, що вже в терміновому порядку створений оперативний штаб при Київській міській адміністрації, щоб столиця оперативно реагувала на події в зоні лиха. 

Наше головне завдання зараз - не допустити нових жертв і найближчим часом зупинити пожежу, - запевнив Кличко.

На місці пожежі Кличко зустрівся з командиром київської аварійно-рятувальної служби Романом Ткачуком. Глава Києва пообіцяв, що у зв'язку з пожежею на нафтобазі у Васильківському районі та пожежами, які почастішали на об'єктах у Києві, підпише розпорядження перевірити усі нафтобази та автозаправки в столиці на дотримання пожежної безпеки. 

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі “БРСМ-нафта” в смт. Глеваха Васильківського району Київської області спалахнула увечері в понеділок. Повідомлялось, що вже під час пожежі загинуло 4 людини.

Відомо, що на нафтобазі «БРСМ-нафта» може бути під вогнем майже 15 тисяч тонн нафтопродуктів. Також в одному з комплексів знаходиться АЗС (заправна станція) з резервуарами для зрідженого газу. 

Вранці 9 червня на нафтобазі стався потужний вибух. Після чого по тривозі була піднята Нацгвардія. 

Повідомлялось також, що рятувальникам не вистачає техніки, щоб загасити пожежу.
Зараз проводиться евакуація населення.

Читайте також: Кличко: в гасінні пожежі на нафтобазі під Києвом задіяно 26 одиниць техніки та більше 100 чоловік