Резонанс
9 червня 2015
Для допомоги у локалізації пожежі на нафтобазі залучено рятувальників з Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей - ДСНС
Всього до гасіння залучено 308 осіб та 62 одиниць техніки.
news-image

Як повідомляє прес-служба ДСНС, на території нафтобази у смт. Глеваха триває локалізація пожежі, розпочалося тимчасове відселення  громадян з 2-км зони від межі пожежі, передає «Є». Втім, Голова ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що у разі необхідності буде дійснюватися відселення людей з 10-км зони.

Наразі розпочалася локалізація пожежі. Для нарощування сил та засобів залучено рятувальників з Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей, які наразі здійснюють моніторинг ситуації. Основні зусилля спрямовані на недопущення поширення вогню в бік військової частини, що розташована в 50 метрах від межі пожежі, - повідомив Микола Чечоткін.

  Він також запевнив, що ситуація повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає. Проте існує ймовірність повторення вибухів.  

Для оцінки ситуації та координації дій підрозділів ДСНС і Нацгвардіі, на місце події прибув Міністр МВС України Арсен Аваков.

Як повідомили у прес-службі МВС, внаслідок трагедії станом на 12:00 одна людина загинула та чотирнадцять травмовано, з яких сім працівників ДСНС України. Потерпілим надається медична допомога.

На даний час пожежа триває на 9 резервуарах. Гасіння полум’я триває. На місці події працюють рятувальники та працівники міліції. 

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) КК України. 

Нагадаємо, о 17 год. 29 хв. 8 червня на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали» у смт. Глеваха по вул. Південна,1 Васильківського району Київської області сталася пожежа резервуару з паливом об’ємом 900 куб. м з послідуючим перекиданням вогню на поруч розташовані резервуари з бензином.

 Першочергово для гасіння пожежі були залучені пожежно-рятувальні підрозділи Служби порятунку у кількості 18 чоловік особового складу ДСНС та 6 одиниць техніки. Враховуючи ускладнення обстановки, ДСНС було негайно організовано залучення додаткових сил та засобів від гарнізонів Київської та Житомирської областей, м. Києва, Державного підприємства “Мобільний рятувальний центр” та пожежних поїздів від Укрзалізниці.  

Всього до гасіння залучено 308 осіб та 62 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС – 213 чоловік особового складу та 47 од. техніки, від Міноборони – 80 чоловік особового складу та 12 од. техніки, від Укрзалізниці – 15 працівників та 3 пожежних потяги.  

Читайте також: Кличко закликає киян терміново здати кров