Резонанс
10 червня 2015
На БРСМ "бодяжили" паливо і через це "з'явилася перша іскра, з якої розгорілося полум'я" - Геращенко
Нардеп Антон Гращенко поділився своєю версією причини пожежі на нафтобазі "БРСМ-нафта".
news-image

Народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднив інформацію щодо можливих причин пожежі на нафтобазі "БРСМ-нафта", повідомляє «Є».

Як написав нардеп, у нього є інформація від людини, що  "добре розбирається в ситуації на ринку нафтопродуктів України". Антон Геращенко опубликував повідомлення від свого знайомого. У повідомленні, зокрема, написано, що на  "БРСМ "бодяжили" паливо і сильно в цьому досягли успіху".

Ось під час однієї з цих маніпуляцій - перекачування бензину з одного резервуара в інший - використовувався переносний насос, який не був захищений від пожежі, як це належить. Спочатку лопнув шланг, продукт потрапив на цей насос і понеслася.

Такого не було б, якби ці фахівці при перекачуванні мали при собі порошковий вогнегасник, як це належить з техніки безпеки. Але, як з'ясувалося, не було ні піни, ні пожежного водоймища, нічого ... Ну, це в стилі Ставицького - гребсти мільярди і економити на вогнегаснику ... Ці ж БРСМ заявляють, що теракт ... - написано в повідомленні від "знайомого".

Крім того, у повідомленні зазначається, що інспектор МНС дав дозвіл на експлуатацію бази і на те, щоб засипали пожежні водойми ... для розширення парку резервуарів.

Антон Геращенко зазначив, що ця інформація  допоможе слідству розібратися в питанні, "звідки з'явилася перша іскра, з якої розгорілося полум'я, що тепер показують на весь світ "CNN" та "Euronews".

Думаю, ця інформація допоможе слідству знайти точку відліку і причину початку катастрофи, - написав нардеп.