Події
10 червня 2015
На нафтобазі не було навіть піноутворювача - пожежник
Постраждалий під час ліквідації пожежі під Києвом пожежник розповів, що на нафтобазі не було навіть піноутворювача та водойм, необхідних за правилами протипожежної безпеки.
news-image

Телефонна розмова з постраждалим ліквідатором страшної пожежі розміщена на сайті "Магнолія-ТВ", передає «Є».

Станом на 13.20 10 червня він розповів, що за вікном лікарні у Василькові, де знаходиться на реабілітації, бачить дим, але "він не такий масивний і не такий чорний, як був раніше, проте все рівно є".

Постраждалий розповів, як опинився у лікарні:

Близько о пів на третю ночі заплющив очі, а коли розплющив - мене вже клали до карети швидкої допомоги з діагнозом тепловий удар й інтоксикація.

Він також розповів, що на нафтобазі були порушення протипожежної безпеки, через що неможливо було вчасно застосувати всі необхідні протипожежні заходи.

Якщо б на нафтобазі був запас піноутворювача, трикратний, як того потребують усі нормативні документи. А так його зовсім не було... Водопостачання відсутнє. Водойми, які були викопані нібито для захисту нафтобази, ми за годину осушили, - повідомив пожежник.

Лише після того, як прийшли пожарні потяги з необхідним об'ємом води, вони змогли нормально і злагоджено працювати.

Я не експерт, проте мені здається, що відстань між резервуарами (з паливом - прим.ред.) має бути набагато більше. Тому що як тільки ми гасили один резервуар, вогонь переходив на другий, гасили другий - він назад на перший, - розповів він.

 

Читайте також: Пожежники борються із вогнем на нафтобазі, палає вісім резервуарів