Суспільство
10 червня 2015
ФІФА попросила Катар підготуватися до Мундіалю-2018
Міжнародна федерація футболу може призначити Катар країною-господаркою чемпіонату світу в 2018 році, якщо через війну в Україні цього права позбудеться Росія.
news-image

Як повідомляє «Є» із посиланням на іспанське спортивне видання AS, поки що дане рішення ФІФА не є офіційним і мало не тримається в секреті.

При цьому представники арабської держави, яке повинне організувати мундіаль-2022, заявляють про свою готовність провести турнір на чотири роки раніше.

Головний футбольний орган світу вже схвалив план Катару використовувати для чемпіонату вісім стадіонів замість 12-ти. Це дозволить країні швидше підготуватися до першості, яка має відбутися вже через три роки.

В останні два тижні лідери США, Німеччини та Великобританії все частіше коментують ситуацію навколо ФІФА. Видання зазначає, що це пов'язано не стільки з корупцією в організації, скільки з іншими проблемами - наприклад, війною в Україні.

Раніше Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) дала зрозуміти, що не бачить підстав для відкликання права Росії і Катару на проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 років.

У свою чергу, віце-президент ФІФА Джеффрі Уебб засумнівався в можливості проведення мундіалю в Росії.

Читайте також: Криміналіст з Росії став "головою верховного суду "ДНР"