Київ
11 червня 2015
До кінця дня пожежа на нафтобазі може буде ліквідована - начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Роман Ткачук
До ліквідації пожежі залучено 303 рятувальники і 45 одиниць техніки.
news-image

Сьогодні на пленарному засіданні Київради із доповіддю щодо пожежі в Василькові виступив заступник директора Департаменту - начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Роман Ткачук , передає «Є» із посиланням на Інформаційний портал Київської міської влади.

На даний час продовжується гасіння пожежі на нафтобазі під Васильковом. Наразі ми маємо північно-східний вітер і хвіст від пожежі направлений в сторону міста Обухів. На місці працюють підроздільні служби з питань надзвичайних ситуацій. Пожежні рятувальні служби готуються до чергової "пінної атаки" задля гасіння 7 резервуарів — заявив Роман Ткачук.

На місці працює головний лікар санепідемстанції Олег Рубан, який разом зі службою Управлінням екології та природних ресурсів проводить постійний моніторинг щодо екологічної ситуації з повітрям в місті. На вчорашній день було визначено перевищення горіння вихлопних газів в місцях скупчення автотранспорту. В інших місцях перевищень не зафіксовано.

За прогнозом служби надзвичайних ситуацій до кінця дня пожежа буде ліквідована. Але це не точні прогнози — все залежить від того, як вигорять паливно-мастильні матеріали. На ліквідацію пожежі потрібен час, але вогонь стоїть під чітким контролем. Залишилось лише чекати, коли він сам потухне, — доповів Роман Ткачук.
Проблема загострилась ще через те, що не вистачає резервних коштів для закупівлі дихальних апаратів, одягу для робочих (протипожежних костюмів), техніки тощо. Наші пожежні автівки ще 60-ого року випуску. Необов'язково закупівлі робити через бюджетні кошти. Це можливо із залученням країн Європи: Польщі, Голландії та Германії. Саме в них є якісна техніка, яка б допомогла уникнути загибелі наших співпробітників. Підтримаєте нас та ми будемо служити — наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій.

Наприкінці доповіді депутати Київради хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих при пожежі під Васильковом.

Як повідомляла «Є», зранку на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області згоріла одна велика ємність на 900 кубометрів і 13 резервуарів меншого об'єму. До ліквідації пожежі одразу було залучено 303 рятувальники і 45 од. техніки.

Читайте також: На нафтобазі під Києвом продовжують горіти 14 ємностей з пальним