Події
11 червня 2015
На Сумщині вогнеборці разом із селянами врятували від знищення церкву, побудовану у 18 сторіччі
До приїзду вогнеборців мешканці села приступили до ліквідації пожежі первинними засобами - відрами з водою.
news-image

 У с.Ріпки, що на Сумщині, під час ремонтних робіт у Христо-Різдвяній церкві, побудованій ще наприкінці 18 сторіччя, почалася пожежа, передає «Є» із посиланням на прес-службу ДСНС.

Існувала загроза швидкого поширення вогню на всю споруду загальною площею близько 200 кв.м, яка була повністю дерев’яна, оскільки горіння відбувалось всередині між облицюванням та внутрішніми конструкціями храму.

За зовнішніми ознаками не було можливості встановити безпосередні осередки горіння.  

До гасіння активно долучились жителі села. Одразу після виявлення загоряння вони приступили до його ліквідації первинними засобами - відрами з водою, а після прибуття на місце вогнеборців, надавали активну допомогу.

Спільними зусиллями пожежників і місцевого населення православний храм вдалось врятувати. Вогонь встиг лише знищити стіни на незначній площі та пошкодити до 5 кв.м куполу, - повідомляє прес-служба.

Як було встановлено, цього дня у храмі проводилися ремонтні роботи всередині куполу вівтаря. За попередніми висновками фахівців, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації теплогенеруючого агрегату.

Читайте також: Ми контролюємо 50% території нафтобази - ДСНС