Світ
12 червня 2015
Європарламент засудив Росію за переслідування кримських татар у Криму
Європейський парламент засудив порушення прав людини в Криму, зокрема стосовно кримських татар, що розпочалося з часів окупації російськими військами півострова.
news-image

Про це наголошується у резолюції ЄП, що була проголосована в четвер у Страсбурзі в ході пленарного засідання, передає «Є» з посиланням на  УНІАН.

Європарламент засудив порушення прав людини в Криму, які відбуваються з часу окупації російськими військами, в тому числі залякування, зростаюча кількість насильницьких зникнень, цензуру, утисків свободи слова і переслідування меншин, зокрема етнічних та національних меншин.

"Європарламент засуджує систематичне переслідування кримських татар, які взяли участь у демонстраціях на підтримку територіальної цілісності України, висловлює солідарність з ними і закликає терміново поліпшити ситуацію", - наголошується в документі.

У цьому зв'язку ЄП закликав російську владу негайно припинити переслідування виконавчого органу кримських татар - Меджлісу і закликав Росію повністю дотримуватися прав людини в Криму.

Нагадаємо, Європарламент також закликав Гаазький трибунал розслідувати злочини Росії в Україні.

Читайте також: Меджліс "під ковпаком": активісти в Криму зазнають утисків напередодні Дня депортації