Суспільство
12 червня 2015
У Росії хочуть ввести посвідчення на право керування велосипедами
Скандально відомий депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга Віталій Мілонов запропонував МВС ввести посвідчення на право керування велосипедами, зобов'язавши їх власників здавати іспити на знання правил дорожнього руху.
news-image

Про це російським ЗМІ повідомив сам парламентарій, передає «Є» з посиланням на УНІАН.

Мілонов вже звернувся до міністра внутрішніх справ РФ Володимира Колокольцева з проханням розробити порядок атестації на знання ПДР для велосипедистів і винести відповідну ініціативу на розгляд уряду.

Популярність велосипедів в Росії зростає з кожним роком. Але багато велосипедистів, які користуються дорогами загального користування, елементарно не знають правил, тим самим створюють небезпеку для себе та інших учасників руху, - сказав Мілонов.

За його словами, заборона для велосипедистів на їзду без здачі іспитів повинна поширюватися лише на великі міста.

Мова йде, в першу чергу, про Москву, Петербург, можливо, столиці федеральних округів, міста-мільйонники. У більш дрібних населених пунктах проблема так гостро не стоїть, там немає такого напруженого руху, - пояснив депутат.

Він нагадав, як у 2013 році були введені права категорії "М" для управління мопедами та скутерами.

Цьому передувала велика стурбованість у суспільстві численними аваріями за участю цих транспортних засобів, на керування якими не було регламентовано й доступно навіть неповнолітнім, як й управління велосипедами, - зазначив депутат.

 

Читайте також: В Москві пройшов нічний автопробіг