Суспільство
12 червня 2015
Юрій Береза наполягає на введенні смертної кари в Україні
Юрій Береза, ​​нардеп і командир полку спеціального призначення "Дніпро-1", виступає за легалізацію страти за зраду Батьківщині та корупцію.
news-image

Також за згвалтування злочинці теж, на думку Ю.Берези, заслуговують смертного вироку, повідомляє «Є» з посиланням на УНН.

Також нардеп зазначив, що підтримав би подібний законопроект у Верховній Раді.

Особисто я б підтримав подібний законопроект, якщо він був би внесений. Але у двох моментах: за зраду Батьківщині і за корупцію. Якби за зраду Батьківщині ми б виконали пару вироків, у нас би не було ніякої корупції... - вважає парламентарій.

Крім того, Береза ​​зазначив, що за згвалтування жінок і дітей до винного також потрібно застосовувати смертну кару.

За насильство над дітьми, жінками потрібно розстрілювати. Для мене це найстрашніший злочин після зради Батьківщині, - пояснив він.

Нагадаємо, відсутність смертної кари є обов'язковою умовою для перебування держави в Раді Європи.
В Україні мораторій на страту вперше почав діяти в 1995 році. Однак тоді заборона діяла лише кілька місяців. Новий мораторій був введений в 1997 році. З тих пір в Україні не було жодної страти.

Згідно з дослідженням соціологічного Центру Разумкова, 41,5% українців висловилися за введення смертної кари в Україні для чиновників-корупціонерів. Відсоток респондентів, які не підтримали таку міру покарання статистично не відрізняється - 42%. Інші 16,6% опитаних ще не визначилися з відповіддю.

Читайте також: Влада ДНР узаконить смертну кару