Резонанс
12 червня 2015
Рятувальники контролюють 100% території нафтобази, але говорити про остаточну ліквідацію пожежі не можна - ДСНС
На території нафтобази "БРСМ-нафта" вже немає осередків відкритого вогню.
news-image

Як повідомили у прес-службі ДСНС,  рятувальники контролюють 100% території нафтобази "БРСМ-нафта" у Київській області, передає «Єдність».

На території немає осередків відкритого вогню. Наразі здійснюється проливка території  та охолодження двох резервуарів ємністю по 900 куб. м та горизонтальних ємностей об’ємом по 50 куб. м.

Загрози розповсюдженню вогню немає. Постійно здійснюється моніторинг ситуації. Також ведуться роботи щодо підготовки до відкачування нафтопродуктів з ємностей, що вціліли, - повідомив Голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він зазначив, що сьогодні зранку під час проведення розвідки було знайдено тіло особи. Таким чином, наразі внаслідок пожежі загинуло 5 осіб та 14 постраждало.

Всього до ліквідації пожежі було залучено 1800 осіб та 90 од. техніки, з яких від ДСНС – 300 рятувальників та 45 од. техніки.  

Єдиною проблемою, що пов’язана із пожежою на нафтобазі є відкачування та перевезення нафтопродуктів з території нафтобази БРСМ. Допоки це завдання не буде виконане, говорити про остаточну ліквідацію пожежі не можна,- сказав Голова Служби.

Микола Чечоткін запевнив, що причин для хвилювання щодо стану забруднення навколишнього середовища немає, оскільки Держсанепідемслужба постійно здійснює заміри ґрунту, повітря і всі показники коливаються в межах норми.

Читайте також: На нафтобазі погашено один резервуар та виявлено тіло людини