Політика
12 червня 2015
"Повну відповідальність за втечу Клюєва повинні нести правоохоронні органи",-Найєм
Нардеп Мустафа Найем звинувачує Генпрокуратуру в тому, що Клюєв втік.
news-image

Народний депутат України та журналіст Мустафа Найєм заявив, що за втечу народного депутата повну відповідальність повинні нести правоохоронні органи, пише «Єдність».

Про це він повідомив на своїй сторінці в фейсбуці.

Найєм переконаний, що у Генеральної прокуратури був час і можливість не допустити втечу Сергія Клюєва.

"Недоторканність з нардепа була знята Верховною радою в середу, 3 червня приблизно о 12 годині дня. В той же день Сергій Клюєв намагався втекти з країни. На наступний день, 4 червня Сергій Клюєв не з'явився на допит. Вже цих двох фактів - спроби втечі і неявка на допит - було достатньо, щоб Генеральна прокуратура в терміновому порядку звернулася до Верховної Ради за санкцією для арешту Сергія Клюєва.",- написав Мустафа.

За словами політика, цього зроблено не було і, як наслідок, Сергій Клюєв втік.

"Найголовніше. Складно повірити, що генеральна прокуратура не допускала такої можливості і не вжила заходів, щоб цього уникнути.",- зазначив політик.

На думку Найєма, в Генеральній прокуратурі вже знають, як саме і через який кордон втік пан Клюєв.

"Чи будуть зроблені санкції по відношенню до служб і органів, що допустили втечу. Мені здається, було правильним повідомити, з ким Сергію Клюєву вдалося домовитися, якщо не з Генеральною прокуратурою. В іншому випадку, вся відповідальність за цю втечу лягає на Генпрокурора та його підопічних.",- підсумував Найєм.