Політика
13 червня 2015
У Європарламенті закликали без зволікання відключити Росію від SWIFT
Після всіх агресивних дій РФ можливості для розширення санкцій значні.
news-image

Росія не відмовилася від планів атаки на Маріуполь і прокладання коридору в Крим, а тільки чекає відповідного моменту, заявив віце-президент Європарламенту Рішард Чарнецький, передає «Єдність».

Росія готує атаку на Маріуполь і хоче пробити коридор до Криму, адже для неї це дуже важливо як з економічної, так і військово-стратегічної точок зору. В головах російських лідерів основним є не питання - вдарити по Маріуполю або піти далі, а питання, коли це зробити, - заявив Чарнецький, якого цитує Укрінформ.

За його словами, ЄС повинен бути готовий до такого розвитку подій, мати план Б. На переконання Чарнецького, щоб змусити Москву відмовитися від таких намірів, потрібно їй погрожувати "профілактичними засобами".

Серед таких "профілактичних" коштів європейський політик назвав свою торішню ініціативу про виключення Росії з банківської системи SWIFT.

"Зрозуміло, що це було б більш болючим ударом для Росії, ніж персональні санкції проти олігархів і чиновників з оточення Путіна", - констатував Чарнецький.

Він підкреслив, що зараз, "після всіх агресивних дій РФ" можливості для розширення санкцій значні. 

Вперше пропозицію відключити Росію від SWIFT було висунуто в резолюції Європарламенту від 18 вересня 2014 року.