Події
14 червня 2015
В Дніпродзержинську виник скандал в російськомовній школі (відео)
У Дніпродзержинській школі вчителя звинуватили у надмірній любові до України.
news-image

В Дніпродзержинську в СЗШ №40 відбувся скандал через вчительку-патріотку, передає «Єдність» з посиланням на События.

Декілька батьків учнів 6 класу звинуватили викладача фізкультури Аллу Анатоліївну Помазанову в "надмірному патріотизмі". Випадок стався в російськомовній школі, де батьки незадоволені "сильною любов'ю до України" одного з вчителів.

Під час розмови з вчителем до кабінету директора прийшли журналісти, щоб підтримати Аллу Анатоліївну.

"На шанованого нами викладача в Управління освіти і науки Дніпродзержинської міськради було направлено декілька кляуз за авторством пані Медведєвої - юриста ДДТУ та ще кількох батьків",-розповідають обурені батьки.

За словами вчителя, батькам не подобається, що вчитель говорить з учнями українською мовою, співає з ними державний гімн на уроках, використовує українську музику під час занять і одягається в українську символіку. 

Зі свого боку незадоволені батьки вважають що в "російській" школі не повинні розмовляти українською та пропагувати українське.

Сама педагог наголосила, що школа не "російська", а російськомовна.

Варто зазначити, що раніше в цій школі на деякий термін був знятий прапор України. За інформацією, його зняли через скаргу місцевого жителя. Чоловіка, який не мав відношення до школи обурило, що на російськомовній школі висить прапор України.