Події
15 червня 2015
Затриманий російський ГРУшник хоче подати позов до Міноборони Росії
Один із затриманих спецпризначенців ГРУ ЗС РФ під м.Щастя Луганської області Олександр Александров не виключає, що оскаржить своє звільнення зі збройних сил Росії.
news-image

Зараз він намагається домогтися перекваліфікації обвинувачення української сторони, повідомляє «Єдність» із посиланням на російське видання "Новая газета". 

Під час інтерв'ю російський журналіст розповів Александрову, що російські адвокати пропонують подати від його імені цивільний позов до Міністерства оборони про незаконне звільнення зі спецназу.

Я був би не проти. Не думаю, що буде складно довести, що я є військовослужбовцем, - підкреслив Александров.

Раніше в російському військовому відомстві заявляли, що він і ще один затриманий Євген Єрофєєв дійсно служили в лавах збройних сил, але звільнилися ще до інциденту в Донбасі.

Обидва росіянина з цим не згодні. Єрофєєва з лікарні перевели до СІЗО

Відомо, що Александров пішов на співпрацю зі слідством. Поки він залишається в госпіталі. За словами затриманого, разом з адвокатом він намагається перекваліфікувати звинувачення.

Терористом я не був, виконував наказ. Являюсь військовослужбовцем, поки контракт у мене офіційно не закінчився, - вказує Александров, вважаючи, що його можна звинуватити лише в диверсійних діях.

За словами росіянина, зв'язатися з родичами йому як і раніше не вдається.

Читайте також: У РФ «Солдатські матері» вимагають пояснити, як спецназівці з Тольятті потрапили на Донбас