Резонанс
15 червня 2015
В.о. директора нафтобази «БРСМ-Нафта» не з’явився на судове засідання, головний інженер - під домашнім арештом - МВС
Слідством встановлено, що причиною пожежі стали системні порушення правил безпеки та експлуатації нафтобази.
news-image

МВС погодило з Генеральною прокуратурою оголошення про підозру двом керівникам нафтобази, зокрема, головному інженеру та виконуючому обов’язки директорові нафтобази «БРСМ-Нафта». Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу МВС.

Судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту (з носінням електронного браслету) відносно головного інженера. Виконуючий обов’язки директора нафтобази не з’явився на судове засідання. В разі його чергової неявки до суду до нього буде застосовано примусовий привід, - йдеться в повідомленні відомства.

Слідством встановлено, що причиною пожежі стали системні порушення правил безпеки та експлуатації нафтобази у Васильківському районі Київської області.

Будуть притягнуті до відповідальності ті, хто видавав дозвіл на будівництво нафтобази в незаконній близькості від військового об'єкта: і місцева влада в особі сільської ради, райради, райадміністрації та великі військові чиновники. Є питання до тих чиновників, хто, особливо в перші роки, здійснювали моніторинг і контроль, - заявив голова МВС Арсен Аваков.

Наразі продовжується розслідування відносно службових осіб групи компаній «БРСМ», які протягом останнього року закупали нафтопродукти з нафтових родовищ України, оприбутковуючи їх через фіктивні підприємства за підробленими документами та на території трьох нафтобаз, виготовляли бензин і дизпаливо «підвищеної якості» з використанням різного роду присадок і домішок.

Внаслідок таких оборудок при реалізації та отриманні товарно-матеріальних цінностей заподіяні державі збитки становлять 1,2 мільярда гривень.

Читайте також: Незаконну діяльність "БРСМ-Нафти" "кришував" заступник Яреми, - Наливайченко