Події
16 червня 2015
Під Верховною Радою зранку зібрався мітинг (ФОТО)
Сьогодні 16 червня зранку під Верховною Радою зібралися прихильники профспілок України та "Фінансового майдану".
news-image

Про це повідомляє власний кореспондент «Єдність».

Уже з 9 години ранку повідомлялось про збір прихильників "Фінансового майдану" переважно пенсійного віку на станції метро Арсенальна. На площі перед Верховною Радою цим часом встановлювали кілька сцен.

Підходи до Ради були перекриті щільним ланцюгом правоохоронців. Багато співробітників міліції, яких привезли автобусами, знаходилось й на вулиці Інститутській, і в Маріїнському парку. 

Через таку серйозну підготовку очікувались гучні вимоги. У соцмережах ширилися чутки, що будуть вимагати відставки Валентина Наливайченка, глави СБУ, та генпрокурора Віктора Шокіна.

Проте вимоги й профспілок, і "Фінансового майдану" збігались і були традиційними і загальними: вимагали знизити тарифи, провести індексацію зарплат і пенсій, створювати нові робочі місця. Якщо ж влада не прислухається - закличуть народ до страйку.

Серед гасел на плакатах виділялось прізвище Арсенія Яценюка, якого звинувачували в геноциді українського народу: "Зупиніть Яценюка! Політика уряду - геноцид українського народу!". 

Треба зазначити, що слово "геноцид" активно застосовувалось під час акції, яка й проходила під гаслом "Ні - касовому геноциду!"  

За останніми даними, опівдні мітингарі стали розходитись.

Читайте також: В Одесі в черговий раз збирають "антимайданівців"