Події
16 червня 2015
Місцеві жителі: "Ми відчуваємо себе як на пороховій бочці"
На нафтобазі "БРСМ-нафта" під Києвом зберігається загроза нових вибухів.
news-image

Як повідомляє  «Єдність» із посиланням на "КП", з чотирьох уцілілих резервуарів фахівці почали перекачувати на сусідню нафтобазу "КЛО" дизельне паливо, якого там залишилося близько 4 тисяч кубічних метрів.

За словами мера Василькова Сергія Сабова, роботи довелося призупинити через спеку, тому що у будь-який момент може статися спалах.

Вчора вранці розгерметизувалася одна ємність з нафтопродуктами - нагрілася і протекла, - розповів начальник аварійно-рятувального спецзагону ДСЧС Київської області Сергій Шумигора. - Загорівся один резервуар. Втім, великої небезпеки вибуху або загоряння немає. 

У самому селі перекриті під'їзди до нафтобази, по лісу виставлено оточення, але в самому селі патрульних більше немає.

 Люди вже заспокоїлися, привозять дітей, та й дихається легше, - розповідає мешканка села Крячки Таїсія Підгірна. - Але ми все одно відчуваємо себе як на пороховій бочці. Боїмося, що якщо буде багато дощу, то через забруднення підземних вод постраждають наші городи. Готуємося періодично здавати весь урожай на перевірку.

За словами співробітника "БРСМ-нафта" Миколи, який був на роботі в момент вибуху, всіх його товаришів по службі - очевидців пожежі викликали на допит в міліцію.

Розпитували, як усе сталося, а ще пообіцяли, що отримаю зарплату за місяць та компенсацію через те, що сталося. У мене у вівторок о 9 ранку починається зміна, планую вийти на роботу, а там видно буде, - міркує Микола.

Вранці 16 червня на території спеціальної частини Державної пожежної охорони № 25 відслужили панахиду за трьома загиблими рятувальниками: 32-річном капітаном служби цивільного захисту Київського гарнізону Андрієм Тарасенко, заступником начальника аварійно-рятувального спец-загону з Білої Церкви Максимом Глазковим і 25-річном співробітником 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини у Києві Антоном Басовским.

Загиблих поховають у рідних містах.

Читайте також: На нафтобазі "БРСМ-нафта" більше немає загрози вибуху та загорання - ДСНС