Україна
16 червня 2015
"Мобіус" передала п'ять тонн адсорбенту для ліквідації наслідків після пожежі на нафтобазі
Він дозволяє усувати розливи нафти на воді і на суші.
news-image

Українські рятувальники отримали п'ять тонн адсорбенту для ліквідації екологічних наслідків нафтового забруднення після пожежі на базі "БРСМ-Нафта" в Київській області.

Допомогу надала компанія "Мобіус", яка займається утилізацією гумотехнічних і полімерних виробів. Про це повідомила "Ліга", передає «Єдність».

Розуміючи дефіцит бюджету, оснащення, екіпірування ДСНС, і спостерігаючи за тим, як важко проходить процес гасіння пожежі, я не міг собі дозволити залишитися осторонь. Міністерство екології та ДСНС показали себе налаштованими на швидкий результат у вирішенні проблеми, а також прогресивними і відкритим до нової ефективної практики щодо ліквідації наслідків пожежі, - заявив засновник "Мобіус" Михайло Бондаренко.

Адсорбент дозволяє усувати розливи нафти, нафтопродуктів і хімікатів на воді і на суші, збирати небезпечні розлиті хімічні речовини, виключити шкідливі випари, мінімізувати збиток від подібних техногенних катастроф, а також в рази зменшити ризик повторних загорянь.

Дякую за допомогу і турботу про Україну, ми підтримаємо цю ініціативу на належному рівні, - прокоментував допомогу міністр екології України Ігор Шевченко.

Довідка: Möbius (ТОВ "Мебіус груп") - це українська високотехнологічна компанія, що займається утилізацією твердих побутових відходів з подальшим виробництвом корисних ресурсів: нафтопродуктів, вуглецю і металу. Компанія є активним учасником європейських еколого-економічних подій. У березні цього року в Брюсселі, представники компанії брали участь у Щорічній конференції з переробки шин в Європі, як член Європейської асоціації переробників шин (ETRA), а також у заході INTERSPILL 2015 в Амстердамі з проблеми розливу нафти та шляхів їх попередження і подолання. Компанія Möbius продемонструвала, що піроліз шин - це не тільки утилізація небезпечних відходів, а й дієвий спосіб утилізації використаних покришок і одержання високоякісних екологічних продуктів, наприклад, адсорбенту для ліквідації нафтових розливів. Завдяки новітнім технологіям, компанія забезпечує клієнтів продукцією, яка відсутня в країні або не відповідає сучасним промисловим стандартам.