Події
16 червня 2015
Москаль сказав, як зробити "ДНР" та "ЛНР" банкрутами
Голова Луганської військової ОДА Геннадій Москаль закликає підприємства, що залишаються в "ЛНР", переїхати на територію, підконтрольну України.
news-image

Як повідомляє «Єдність», Геннадій Москаль заявив, що при переїзді підприємств у них буде можливість вести легальний бізнес у правовому полі нормальної країни, а не якогось ніким не визнаного квазідержавного утворення.

У разі переїзду підприємства змогли б отримувати податкові пільги - звільнення від сплати податку на прибуток та звільнення від сплати податку на додану вартість.

Керівник Луганської області зазначив, що під час роботи головою Закарпатської ОДА в цій області діяв Закон "Про спеціальний режим інвестиційної діяльності".

У 2000-х рр. багато підприємств із сусідніх країн, що вступили в ЄС, розмістили свої потужності на Закарпатті, де отримували істотні податкові пільги і могли найняти кваліфіковану робочу силу за доступні гроші. Вважаю, що такими ж методами слід діяти і на Донбасі, - зазначив Москаль.

За словами голови обласної військово-цивільної адміністрації Луганської області, незабаром такий законопроект буде представлений на розгляд Верховної Ради.

У випадку, якщо він буде прийнятий, "ЛНР" і "ДНР" стануть банкрутами.

За словами Москаля в області є підприємства, які готові переїхати - потрібно лише спонукати їх до цього за допомогою податкових пільг. Також він заявив про свою впевненість у тому, що 90 відсотків підприємств переїде на територію, підконтрольну України.

Читайте також: Під час бою з бойовиками загинуло двоє військових, ще двох поранено