Україна
16 червня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: візит Наливайченка до Генпрокуратури, селфі Москаля та "війна" Саакашвілі з прокуратурою Одеси.
news-image

Голова СБУ прийшов до ГПУ у супроводі "Альфи".

Валентин Наливайченко прибув до Генеральної прокуратури у супроводі бійців спецпідрозділу "Альфа".

Візит із спецпідрозділом "Альфа" відбувся для отримання дозволу на затримання екс-заступника генпрокурора Анатолія Даниленка.

У Генпрокуратурі були здивовані поведінкою глави СБУ Валентина Наливайченка.

"Приїзд спецпідрозділу викликає щонайменше здивування і нерозуміння доцільності подібних кроків.",- заявили в прес-службі Генпрокуратури.

Саакашвілі оголосив війну прокуратурі.

Керівник Одеської ОДА назвав вчинки одеської прокуратури рекетом. 

Саакашвілі наголосив, що не збирається терпіти рекетирів в Одесі і починає боротьбу з свавіллям та хабарництвом в прокуратурі.

"Я не збираюся терпіти рекетирів в Одесі. Прокуратура більше не буде займатися рекетом в Одесі. Свавілля більше не буде.",- наголосив Саакашвілі.

Москаль зробив селфі на тлі терористів "ЛНР".

Керівник Луганщини відвідав територію, що знаходиться в 100 метрах від позицій терористів "ЛНР".

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль відвідав село Лобачеве.

"Ось Москаль стоїть на березі річки, в якій купаються діти. Це Сіверський Донець, по якому проходить лінія фронту, село Лобачево недалеко від Трьохізбенки. На протилежному березі — “ЛНР”. Через річку все ще не демонтована поромна переправа, хоча військові мали демонтувати її ще місяць тому.",- розповів директор департаменту масових комунікацій Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ярослав Галас

Радикальна партія висунула вимоги Авакову.

Радикальна партія оголосила свої вимоги до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

За словами політика, в Деснянському суді відбувся інцидент. Нардепів з його партії та журналістів не пускали в приміщення, а потім побили.

"Тілесні ушкодження отримали Олексій Ленський та Сергій Рибалка, ще раніше, під час затримання, постраждав помічник Станіслав Коломієць – чисельні забої, синці та гематоми, пошкоджене око.",- написав Ляшко.

У Донецьку стався неймовірний по силі вибух.

О 21.07 шахтарська столиця здригнулася від потужного вибуху.

Втім, точно сказати, де саме пролунав вибух, та що вибухнуло, поки що неможливо. Але донеччани пишуть про те, що подія сталася поблизу так званого району другої ділянки.

"Такого вибуху ми ще не чули. Шибки повилітали навіть у центрі. Двері повідкривалися. Жах!",- написав у соцмережі один із жителів окупованого міста.