В Японії зможуть визначати рак на ранніх стадіях за три хвилини
Проведені експерименти за участю 20 онкологічних хворих показали здатність нової технології безпомилково визначати ракове захворювання.
news-image

Японські вчені розробили технологію, яка дозволяє по одній краплі крові за три хвилини виявити онкологічне захворювання на ранній стадії, передає «Єдність»

"Технологія дозволяє визначити всього по одній краплі крові наявність злоякісної пухлини, а також виявити на ранній стадії рак шлунку, товстої кишки і підшлункової залози. Такої технології більше немає ніде в світі", - повідомив Кацуюкі Хасегава - науковий співробітник компанії MYTECH.

Саме ця компанія спільно з лікарнею Тойосю при Університеті Сева створила нову технологію.

Компанія розробила пластину з металу особливого складу. Вміщена на пластину крапля крові пацієнта зі злоякісною пухлиною при обробці ультрафіолетовим та іншими видами випромінювання починає світитися, а кров людини з доброякісною пухлиною світла не випромінює.

"Це є абсолютно новим досягненням у світі. Цей спосіб простий у застосуванні і його можна почати використовувати в будь-якій лікарні хоч завтра", - сказав Хасегава.