Війна
17 червня 2015
Гіркін розкрив "таємний план" Путіна: Донецьк і Луганськ в обмін на Крим (ВІДЕО)
Колишній керівник терористичного «ДНР» Ігор Стрєлков (Гіркін) вважає, що самопроголошені республики - це колосальний провал Росії.
news-image

Про це він заявив під час засідання руху «Новоросія», повідомляє «Єдність» з посиланням на "Главком".

За його словами, раніше була зроблена ставка на те, щоб домовитися з Україною, був написаний план.

Він був про те, що ми повертаємо в Україну, в її склад, дві автономії - Донецьку і Луганську на чолі з нашими ставлениками. За це Україна де-факто визнає перехід Криму Росії. Потім ми починаємо поступово повертатися на круги своя. Санкції починають поступово скасовуватися. Все стає, як було, плюс Крим, - розкрив плани Гіркін.

На його думку, цей план сильний тим, що якщо Донецьк і Луганськ повертаються у вигляді автономії, Україна стає федеральною державою. Таким чином, Україна не зможе потрапити до НАТО.

Росія отримує у вигляді регіонів союзників, важелі впливу на Київ. І все знову заспокоюється, можна далі їздити в Ніццу, можна далі літати до Лондона, можна далі виводити гроші і продавати ресурси за різаний папір, який можна відправляти назад в швейцарські банки, - вважає Гіркін.

Але, за його словами, цей план "забули погодити" з Києвом. В України, в свою чергу, своя думка - все або нічого, капітуляція Росії, повна здача «Новоросії» і Криму.

Чотири місяці тому наступ було зупинено в рамках реалізації цього плану. За цей час українські війська посилилися втричі. Ми маємо ту ж ситуацію, що й восени, тільки разів у три гірше. Це провал, - підсумував Гіркін.

Треба додати, що останнім часом Гіркін часто виступає в російських ЗМІ з критикою проекту "Новоросія" та самопроголошених республик.

Читайте також: Кремль використовує Донецьк як розмінну фішку