Світ
17 червня 2015
У Калінінграді засуджено троє містян, що вивісили прапор Німеччини над гаражем УФСБ
Всі троє визнані винними за статтею "Хуліганство, вчинене групою осіб за попередньою змовою".
news-image

У Калінінграді суд виніс вирок у справі трьох місцевих жителів, які вивісили прапор Німеччини над гаражем регіонального управління ФСБ 11 березня 2014, передає «Єдність» із посиланням на російські ЗМІ.

Обвинувачені засуджені до реальних термінів ув'язнення, але звільнені в залі суду в зв'язку з тим, що термін їх утримання під вартою закінчився в ході слідства і судового розгляду, - повідомили в прес-службі обласного суду Калінінграда.

Всі троє визнані винними за статтею КК РФ "Хуліганство, вчинене групою осіб за попередньою змовою". Один з них також засуджений за статтею "Носіння вибухових речовин". Фігуранти справи Олег Саввін і Дмитро Фонарьов були засуджені до 1 року і 1 місяця позбавлення волі в колонії загального режиму. Михайло Фельдман, визнаний винним за двома статтями КК РФ, засуджений до 1 року, 1 місяця і 23 днів позбавлення волі в колонії загального режиму.

Як повідомляє інтернет-видання «Медіазона», на засіданні в середу засуджені визнали, що повісили німецький прапор на будівлі гаража ФСБ, проте не погодилися з мотивом, яким їх вчинок пояснило слідство. Активісти заявили, що в їхніх діях не було наміру образити ветеранів Великої Вітчизняної війни. Вони також вказали на те, що в ході судових слухань не було встановлено, чому вивішений прапор ФРН має екстремістський підтекст.

Нагадаємо, Фельдман, Саввін і Фонарьов вивісили німецький прапор над однією з будівель управління ФСБ в Калінінграді в березні 2014 року. Таким чином вони висловили своє ставлення до анексії Криму та втручання Росії у конфлікт в Україні. З квітня минулого року активісти перебували в СІЗО.

Читайте також: В Росії хочуть звільнити чиновника, який переплутав кольори прапора