Україна
18 червня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:арешт російського майна в Бельгії, подробиці втечі Клюєва та новини з АТО.
news-image

У Бельгії арештували російське майно.

Всі російські установи в Бельгії, за винятком захищених дипломатичним імунітетом, отримали повідомлення про арешт їхнього майна.

В обґрунтуванні арешту згадується рішення ЄСПЛ, згідно з яким Росія повинна виплатити колишнім акціонерам нафтової компанії "ЮКОС" 1,86 мільярда євро.

У Мін'юсті РФ заявили, що вважають рішення ЄСПЛ безпідставним.

 

Геращенко розповів, як Клюєв втік з України.

Сергій Клюєв за словами нардепа Антона Геращенко, втік з України через території окуповані бойовиками.

"До моменту дачі згоди на арешт Клюєва його не можна було затримати, тому він поїхав через територію "ДНР"/"ЛНР" на територію іншої держави", – сказав Геращенко.

Геращенко вважає, що ситуації можна було уникнути, якщо б Верховна Рада дала згоду на затримання Клюєва і його арешт. 

Нічні обстріли в зоні АТО.

Тричі бойовики намагались прорвати нашу оборону біля Мар’їнки та на Луганщині. Українськими підрозділами було успішно відбито атаки ворога. 

Ніч в зоні проведення АТО була напруженою. Зафіксовано 35 обстрілів позицій наших військ. На усіх напрямках впродовж ночі по наших позиціях та інфраструктурі населених пунктів бойовики били з 82-мм мінометів, озброєння бойових машин, гранатометів, стрілецької зброї.

Відносно менше обстрілів було на Луганщині. Проте пізно ввечері неподалік Сокільників відбулось бойове зіткнення з двома ДРГ противника. Ворог, зазнавши втрат, відступив.

 

Полк "Азов" буде реорганізовано в бригаду чисельністю 2500 бійців.

Лідер полку спеціального призначення "Азов" Андрій Білецький розповів, що полк буде реорганізовано в бригаду.

За словами Білецького, це рішення пов'язане з великою кількістю бажаючих вступити до лав "Азова". Реорганізація підрозділу з полку в бригаду дозволить збільшити чисельність бійців "Азова" до 2,5 тисяч.

"Значна кількість української молоді хоче, рветься в "Азов", але ми маємо закритий штат. Тобто ми не можемо зараз набирати людей. А я не хочу вже, дуже важко нести за неоформлених хлопців моральну відповідальність", - сказав Андрій Білецький.