Події
18 червня 2015
Аваков повідомив подробиці розслідування вбивства Олеся Бузини
Сьогодні вранці злочинці були затримані.
news-image

Міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив подробиці розслідування вбивства журналіста Олеся Бузини, якого 16 квітня близько першої години дня двоє злочинців розстріляли біля будинку, передає «Єдність».

Карний розшук і слідство МВС протягом двох місяців проводили розслідування цього вбивства. Були отримані встановлені факти і отримані прямі докази про участь у цьому злочині групи осіб, в тому числі безпосередні виконавці вбивства. Сьогодні вранці двоє встановлених підозрюваних були затримані. Двоє киян: Медведько Андрій Олександрович, 27.09.1989 р.н. та Поліщук Денис Валерійович, 14.06.1990 р.н., - написав міністр.


Аваков зазначив, що правоохоронцями було встановлено, коли, де і у кого зазначені особи придбали автомобіль, на якому згодом стежили за Бузиною. Саме на цьому автомобілі злочинці і зникли з місця вбивства. 
Згодом автомобіль був встановлений і вилучені речові докази. За результатами проведених судових експертиз отримані прямі докази причетності зазначених осіб до скоєння цього вбивства.

Коли я кажу ПРЯМІ докази, це - в тому числі експертизи ДНК з кинутого злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі показання свідків, матеріали негласного спостереження, що вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині, - наголосив Арсен Аваков.

Після проведення всіх необхідний гласних і негласних слідчих дій, збору всіх необхідних прямих доказів і доказів рано вранці 18 червня, вказані особи були затримані.

Читайте також: Правоохоронці затримали двох підозрюваних у вбивстві Бузини