Політика
18 червня 2015
Кадиров заявив, що сліди вбивства Нємцова треба шукати в Україні і США
Глава Чечні вважає, що організатори вбивства використовували Нємцова, а потім його ліквідували.
news-image

Глава Чечні Рамзан Кадиров вважає, що сліди вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова слід шукати в Україні і в США, передає  «Єдність»  із  посиланням на ТАСС.

Я вважаю, що шукати сліди злочину потрібно не в Чечні, а в Україні, в СБУ і далі в США. Є багато передумов до того, що за вбивством стоїть Адам Осмаєв, який зараз командує якимось українським "батальйоном імені Джохара Дудаєва" , - наводить слова Кадирова його прес-служба.
Дадаєва (головного фігуранта справи про вбивство) затримали в Інгушетії і, як стверджує захист, били. З ним був його товариш, і, щоб того відпустили, Дадаєв дав свідчення, - сказав Кадиров.
Організатори вбивства самі використовували Нємцова, самі його і ліквідували, а тепер намагаються на когось всю вину перекласти, - зазначив глава Чечні.
Мені приписують слова, ніби я колись казав, що потрібно вбити Нємцова. Але це неправда! Навіщо нам його вбивати? Що він нам зробив? Хіба він мені заважав? Він до нас навіть не приїжджав протягом багатьох років. Останній раз я його бачив років чотирнадцять назад в Гудермесі , - сказав Кадиров.

Нагадаємо, співголова партії РПР-Парнас і депутат Ярославської обласної думи Борис Нємцов був застрелений в центрі Москви ввечері 27 лютого. У справі про вбивство були заарештовані Заур Дадаєв, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем злочину, а також Хамзат Бахаєв, Анзор і Шадід Губашеви і Тамерлан Ескерханов. У квітні Басманний суд Москви продовжив їм термін арешту до 28 серпня.

Читайте також: Кадиров: Де Путін, там перемога! Провокація США по зриву ЧС-2018 в Росії провалилася